Знаете ли кои са ОМО Илинден и как реагират нашите управляващи

...
Знаете ли кои са ОМО Илинден и как реагират нашите управляващи
Коментари Харесай

Луно, Луно, земьо македонска или рисковете за нас 

Знаете ли кои са ОМО „ Илинден ” и по какъв начин реагират нашите ръководещи на новоизбраните ръководещи в РСМ

Днес (бел.авт. – неделя) новоизбраният президент на Република Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова постави клетва и встъпи в служба на гала в Народното събрание в Скопие. На изборите тя завоюва безапелационно против Стево Пендаровски и ще бъде първата жена, определена на поста в РСМ.

Коя е Гордана Силяновска-Давкова?

Тя е кандидатура на националистическата и определяна като проруска и просръбска ВМРО-ДПМНЕ. Рoдена е на 11 май 1953 година в Охрид, тогавашна Югославия. Макар сама да споделя, че детството и е минало с доста деца от България, защото е учела в учебно заведение " Георги Димитров ", където е изучавала български създатели като Елин Пелин, е извънредно настроена против страната ни.

Професор по конституционно право, специалист по избори към Организация на обединените нации и заместник-председател на групата на самостоятелните специалисти по локално самоуправление към Съвета на Европа. През 1990г. е претендент за народен представител от обединението Съюз на реформаторските сили на Македония – част от Съюза на реформаторските сили на Югославия на тогавашния югославски министър председател Анте Маркович, а измежду една от посочените съществени цели на групировката е опазване на целостта на Югославия. Тоест, сегашната върла националистка, която стана „ майка на нацията ”, спечелвайки с лозунги против българи, гърци и впрочем, същата, която се чака да пази независимостта на страната си, е била срещу основаването на самостоятелна Македония
().

Нищо учудващо, предвид на филията, която и до ден сегашен всички македонци изпитват към сатрапа Тито, към някогашна Югославия, към всичко сръбско.

Какво ни вълнува нас, ще попитате

Разбира се, предвид на политическата конюнктура у нас, на този стадий – съвсем нищо. Или по-точно, кой е президент на РСМ, кои ще са ръководещите, каква посока ще поеме страната след тези избори – несъмнено е второстепенна тематика за съвсем всеки българин. По-скоро, това е въпрос в развиване, тъй като с нейното избиране и с успеха на Вътрешна македонска революционна организация ДПМНЕ, идват още по-трудни времена за връзките с югозападната ни съседка.

Макар по време на първото си обществено послание като победителка на втория тур тя да съобщи, че ще бъде " президент на всички жители, на всички етноси, на партийни членове, на тези, които не са в партии... ", допълвайки, че " Трябва да стартираме да се разбираме, да си оказваме помощ, не да посягаме към несъгласие, а към поддръжка ", с което визираше страната ни, още по време на дебатите с Пендаровски, неведнъж акцентира, че:

1. Няма потребност статутът на българите в Северна Македония да бъде споменаван в Конституцията, тъй като „ техните права и сега са обезпечени ” – безспорна насмешка, тъй като заканите против всеки, самоопределил се като българин в РСМ, са ежедневни, зачестява и физическата разпра. Самият факт, че обичайно подкрепящите РСМ Съединени американски щати, в Доклада на Държавния департамент, показват, че в страната има редовно расово и етническо принуждение и дискриминация над българите, упоменат е и побоят над Християн Пендиков, както и закриването на наши културни клубове

2. Сложи завършек на „ извиването на ръцете от българите ” – още веднъж безспорна неистина, с която за следващ път се пробват да се изкарат в ролята на жертва, притискана от злодея България

3. Ще ревизира и Договора за другарство и добросъседство с България, който им е „ нанесъл съществени вреди ” – следващото обявление, че няма да съблюдава признатите към този момент ангажименти с нас

4. Ще контракти „ нови, по-добри условия за участие в Европейски Съюз ” – това, въпреки да звучи комично, крие своите опасности, тъй като към момента от страна на Европейски Съюз (а и САЩ) има сериозна поддръжка за присъединението им към Съюза, която поддръжка постоянно рефлектира върху нашата позиция.

5. Конституционните промени можело да бъдат признати в този момент, само че да стартират да се съблюдават и реализират едвам откакто страната им влезе в Европейски Съюз – пробват се да изхитрят както Европейски Съюз, по този начин и нас, тъй като случи ли се това, нито Съюзът, още по-малко ние, ще можем да ги накараме да изпълнят обещанията си постфактум. Това е по-скоро невероятно, тъй като настояването на дамата и издигналата я ВМРО-ДПМНЕ за " отсрочено влизане в деяние на конституционните промени ", беше към този момент отхвърлено от Брюксел

6. Цялата ѝ акция мина под шапката на антибългарското говорене, като непряк наблюдаващ би предположил, че ние сме им оповестили война, а те се пробват да запазят целостта на страната си – безусловно. Важните тематики за корупцията, безработицата, инфлацията, бяха оставени на назад във времето

Не бяха пощадени и други съседи на РСМ, като Силяновска съобщи, че въпреки с Преспанското съглашение да беше признато гръцкото изискване към името на страната да бъде добавено " северна ”, тя нямало да го употребява в формалните си речи. Гърците реагираха незабавно и остро, а едно от първите им дейности беше демонстративното овакантяване на тяхната посланичка при полагането на клетвата на Силяновска, когато втората използва Македония, вместо Северна Македония.

Но най-скандалното, за което прикани Силяновска, е, " Признаване на македонците в Пиринска Македония - малцинство, което с десетилетия е измъчвано и е минало през страшни мъчения и голготи ”. Тук към този момент се намесват не просто лъжата и изказванията, че в България има сходен етнос, само че има и припокриване с настояванията на организация, от дълго време приета за сепартатистка и неразрешена от нашия Конституционен съд – ОМО „ Илинден ”.

Кои са ОМО „ Илинден ”?

ОМО „ Илинден ” е основана на 28.02.1998г. за да дестабилизира Пиринския край, като организира „ македонизация ” на българите, живеещи от епохи по тези места. Организацията е основана на сръбскокоминтерновската неистина за „ македонизма ”. От години се пробват да се записват, с цел да могат и публично да проповядват антибългаризъм.

В претекстовете за произнесеното решение за противоконституцонността на ОМО, нашият съд показва, че от заявените цели на организацията, произтичат и закани за националата ни сигурност, противоречащи на единството на нацията ни. Макар на процедура да приказваме за шепа изкукали старчета (буквално), през годините те са легитимирани публично от македонска страна, като даже някогашният македонски президент Стево Пендаровски се срещаше с тях.

Проблемът идва и посока на Европейския съд за правата на индивида (ЕСПЧ) към Съвета на Европа, който несъобразявайки се с нашия съд, неведнъж ни натиска да записваме ОМО " Илинден ", базирайки се на тезата, че нарушаваме член 11 от Конвенцията за правата на индивида - свободата на сдружаване, макар че в Конституцията ни ясно е записано, че: Чл. 2 (1) „ Република България е единна страна с локално самоуправление. В нея не се позволяват самостоятелни териториални формирания ”, както и Чл.11 (4) – „ Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си слагат за цел принудително завладяване на държавната власт ".

Как реагираха нашите ръководещи?

Това е значителният въпрос. Към момента, което извънредно рядко се случва, от всички парламентарно, а и освен, показани партии, пристигнаха остри реакции на думите на Силяновска. Показателно е, че даже ПП/ДБ, които бяха едни от главните апологети, че би трябвало да създадем още отстъпки към съседката ни, бяха съществени поддръжници и на така наречен френско предложение, а Кирил Петков –като министър-председател, изора път до РСМ, в този момент се опълчиха на реториката на новия президент.

Но по остарял роден бит, ръководещите ни едно приказват, друго вършат, изключително в случай че бъдат притиснати извън. Към момента няма сходни индикации, даже в противен случай, сътрудниците им по света са много обезпокоени от политичарите, които стъпиха на върха, само че към момента съществена цел на страните в Европейски Съюз, и на Щатите, са присъединението на страните от така наречен Западни Балкани (сред които е и РСМ), тъй като районът е стратегически в съревнованието с Русия и Китай.

Красноречиво е и посланието на водача на ВМРО/ДПМНЕ Християн Мицкоски, че той и партията му ще чакат „ да пристигна някой рационален министър председател на България, с който можем да беседваме “. Под „ рационален ” е ясно какво има поради – изменник, а за жалост, не един и двама са родните политици, които през годините са се обръщали и не престават да се обръщат против националните ни ползи.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР